mobilt-mingel-ger-affarer
Publicierad 2019-03-18

Mobilt mingel ger affärer

Nätverkande ger kontakter och kontakter ger affärer. I en allt mer digitaliserad värld är mobilen det perfekta redskapet för att bygga relationer som leder till business.

Fysiska möten är närmast oslagbara när det kommer till nätverkande i kontaktskapande syfte, men i en vardag där tiden är knapp och vi är på språng i större utsträckning än tidigare är mobila möten ett suveränt substitut.

Med Linkedin och Twitter som verktyg kan du lägga världen för dina fötter - och öppna dörrar till nya affärer.

Ringar på vattnet

Att det kan löna sig både privat och professionellt att vara aktiv på Linkedin vet jag av egen erfarenhet. Genom att skapa, bygga och vårda kontakter har mitt nätverk vuxit rejält, vilket resulterat i nya bekantskaper och många fantastiska möjligheter.

Om Linkedin har varit ett värdefullt redskap i mitt yrkesliv har Twitter varit ett närmast magiskt verktyg. Tack vare möjligheten att komma i kontakt med nästan vem som helst, allt från människor i samma bransch till framgångsrika idrottsutövare, har jag mött personer jag aldrig skulle träffa i verkliga livet.

Närhet på avstånd

Det är avsaknaden av trösklar, barriären som finns mellan människor som inte känner varandra , som ger de ökade möjligheterna och öppnar dörrar som vanligtvis är stängda i det fysiska livet.

För egen del har öppenhet och humor varit vägvinnande ingredienser i nätverksreceptet. Genom att visa vem jag är och släppa in folk i min verklighet har lärt känna spännande människor och fått mängder av nyttiga tips och kloka råd.

Så blir du ett mobilt mingelproffs:

  1. Ladda upp en profilbild.
  2. Skriv en presentation om dig själv.
  3. Länka till en sida där man kan läsa mer om dig, till exempel Linkedin eller hemsida.
  4. Kom igång och skriv inlägg innan du börjar kontakta andra.
  5. Ha tålamod. Det tar tid att få följare och det viktigaste är att du når rätt personer, inte flest.

fb
twitter
linkedin