mejla-mindre-fika-mer
Publicierad 2018-10-20

Mejla mindre – fika mer

Mycket jobb och lite tid är vardag för väldigt många människor. Här är tipsen som gör dig mer produktiv - oavsett var du jobbar.

Vem har inte upplevt att tiden inte räcker till när arbetsuppgifterna hopar sig? För många entreprenörer och företagare är det så vardagen ser ut.

Men det finns vägar till ökad effektivitet - utanför kontorets väggar. Mobilakontor har tipsen som gör dig mer produktiv var du än befinner dig:

1. Hitta din plats

Utforska och identifiera var du jobbar allra bäst. Det är ett lönsamt sätt att se på din tid. Kanske flödar tankarna bäst i löpspåret, eller i sällskap med en god kopp kaffe på ett välfyllt kafé? Oavsett vilket är det många gånger positivt att välja att jobba där du fylls av energi och inspiration.

2. Låt uppgifterna styra

När du har hittat platser där du är extra effektiv och jobbar bra kan du jobba där det passar bäst för den uppgift du har framför dig. För väldigt många ökar produktiviteten när de får arbeta i en miljö som fungerar optimalt för det aktuella jobbet.

3. Ta en fika

En studie visar att skolans kafferaster var bra för effektiviteten. Vi mår nämligen bra att träffa andra, bolla tankar och idéer. Allra bäst blir effekten när vi lämnar kontoret.
Så ta med dig datorn till ett fik och snacka bort lite tid - det lönar sig i längden.

4. Mejla mindre

Vi surfar i mobilen, kollar mejl i mobilen och uträttar viktiga ärenden i mobilen. I en allt mer digitaliserad värld skickar vi meddelanden och mejl i större utsträckning än tidigare. Hoppa över mejlen och ring istället. Ett samtal är i många fall betydligt mer effektivt än en mejlkonversation.

5. Njut av friheten

Är glaset halvtomt eller halvfullt? Många egenföretagare och entreprenörer tycker att det kan vara segt att vara ledig när andra jobbar. Men det går att vända det negativa till något positivt. Använd friheten till att sova ut, träna eller göra något annat som ger dig energi. På så sätt kan du jobba effektivt när du väl sätter igång.

 

fb
twitter
linkedin