att-leva-som-digital-nomad
Publicierad 2019-02-12

Att leva som digital nomad

Drömmer du om ett friare och mer självständigt arbete? Då kanske du ska bli digital nomad. Här är tipsen som hjälper dig till en helt mobil livsstil.

Trots att väldigt många drömmer om att slå sig fria från kontorslandskapets bojor är det ganska få som faktiskt vågar ta steget till ett friare och mer självständigt arbetsliv.

Men det finns de som vågar kasta sig ut i det okända, pröva sina vingar och på allvar undersöka hur det är att leva som digitala nomader.

Men hur ska man gå till väga om man vill bli en laptop-arbetare som själv väljer när, var och hur man ska jobba?

Mobilakontor har tagit hjälp av personer som haft modet att att lämna det traditionella arbetslivet för en alternativ och mycket mobil livsstil. Här är deras bästa tips till ett liv som digital nomad:

4 tips för dig som vill bli en digital nomad:

1. Staka ut riktningen

Dra upp riktlinjerna för hur du vill att din framtid ska se ut. Skapa sedan en tydlig målbild som kan hjälpa dig att hålla kursen och nå dit du vill.

2. Skapa din egen lycka

Bestäm dig för hur du ska försörja dig. Det gäller att hitta en affärsidé som du tror på och därefter börja bygga upp ditt företag.

3. Testa och testa igen

Testa din affärsidé på vänner och bekanta. Låt deras feedback guida dig och göra din verksamhet ännu mer vattentät och hållbar.

4. Ta steget

Våga ta klivet, även om din nya verksamhet inte är helt färdig. Tro på dig själv och lita till din egen förmåga.

 

fb
twitter
linkedin