5-tips-for-hemmajobbare
Publicierad 2018-10-28

5 tips för hemmajobbare

Är du redo för en ny värld på distans?

1. Upp och hoppa 

Hur härlig tanken på att ligga kvar i sängen och jobba än kan verka är det aldrig det bästa valet. Du får alltid mer gjort om du stiger upp och sköter dina jobbuppgifter från en bestämd plats - utan störande moment som till exemplen tv:n.

2. Dra gränser 

Det är lätt att arbete och privatliv flyter ihop när man jobbar hemifrån. Skapa dina egna gränser som skiljer arbetstid från övrig tid. Tänk igenom hur du länge du vill jobba och håll dig till din plan.

3. Skapa en arbetsställe 

Alla har inte möjlighet att ha ett särskilt arbetsrum i lägenheten eller huset. Det är dock inte hela världen. Det fungerar precis lika bra att jobba från köksbordet, soffan eller ett litet arbetshörn i bostaden. Ett tips är att städa undan tidningar, post och andra grejor eftersom det gör underlättar koncentrationen. Försök därför att skapa en så bra och ergonomisk arbetsmiljö som du bara kan. Det tjänar både du och din kropp på.

4. Behåll kontakten 

Många som jobbar hemifrån har upplevt känslan av isolation och ensamhet. Om du inte har någon familj eller vänner som kommer hem finns risken att du blir avskärmad från omvärlden. Se till att behålla kontakten med vännerna och världen. Boka upp en lunch, sätt dig på ett kafé och jobba några timmar eller bjud in andra att komma och arbeta hemma hos dig.

5. Arbetsdag som arbetsdag 

Det är ingen skillnad på att jobba hemma jämfört med att jobba från ett kontor, i alla fall inte när det kommer till vad som faktiskt ska göras. Det betyder att du inte ska fixa med tvätt, disk eller städning när du jobbar hemifrån - du ska jobba.

 

fb
twitter
linkedin