salj-med-mobilen-ring-inte
Publicierad 2019-05-08

Sälj med mobilen - ring inte

De flesta använder mobilen för att prata med potentiella kunder, medarbetare och familjen. Men du kan även använda mobilen för att sälja mer utan att ringa. Här är tre smarta sätt.

1. Webinarium – bjud på kunskap och sälj mer

När du bjuder på kunskap av olika slag kan du snabbt få folk intresserade av ditt företag och dina produkter. För att skapa ett webinarium behöver du en plattform som till exempel zoom.us som du kan använda gratis och bjuda in upp till 40 deltagare per webinarium. Naturligtvis är det ännu bättre om du kör ditt webinarium från din dator och använder en bra mikrofon och en snygg powerpoint. Men du kan köra ett webinarium direkt genom mobilen och berätta om något som dina potentiella kunder kan ha nytta av. 

2. Låt kunderna lära känna dig genom en poddcast

Du kan starta en poddcast där du berättar om dig, ditt företag och dina kunder. Till exempel kan du intervjua någon av dina kunder eller någon av dina kunder. Tänk dock på att de flesta är intresserade av vad du kan göra för dem mer än vad de är intresserade av dig. Därför är det en bra idé om du på något sätt kan bjuda på någon typ av information som förbättrar lyssnarnas liv. 

Du kommer behöva mer än din mobil för att få igång din poddcast men du kan alltid göra intervjuer och berätta om ditt företag direkt i mobilen och sedan ladda upp den på din hemsida. Om du ska spela in intervjuer på mobilen så finns det flera olika appar som kan vara bra att ha. En av dem heter Call Recorder och är enkel att använda.

3. Sälj med SMS

Du kan sälja med SMS på flera olika sätt. Bland annat kan du göra massutskick, fast då gör du det naturligtvis inte från din telefon, utan då behöver du en leverantör som kan hjälpa dig. Men du kan också kontakta kunder som du sökt på telefon och till exempel fråga om de fortfarande är intresserade av en viss produkt eller tjänst. Om du får svar kan ni fortsätta diskussionen på telefon. 
 

fb
twitter
linkedin